як приготувати котлети

Готуєте звичайні котлети? Ви просто не пробували додати бекон!

Поділитися

Котлети – це страва, яка є на кожному столі. Здається, нічого нового вже не придумати. Але що, якщо ми додамо до звичайного рецепту трохи фантазії та соковитий бекон? У результаті отримаємо неймовірно ароматні котлети з хрусткою скоринкою й насиченим смаком. Давайте дізнаємось, як їх приготувати!

Чому варто спробувати котлети з беконом?

Бекон додає котлетам особливого аромату й робить їх більш соковитими. Завдяки йому навіть прості інгредієнти отримують “родзинку”. Крім того, бекон добре тримає форму котлети під час смаження, а його скоринка додає страві апетитного вигляду.

Необхідні інгредієнти

Щоб приготувати котлети з беконом, вам знадобляться:

500 г фаршу (свинина, яловичина або мікс);
1 цибулина;
1 яйце;
2 зубчики часнику;
3-4 скибочки білого хліба (або панірувальні сухарі);
100 мл молока;
сіль і перець за смаком;
сушені трави (петрушка, кріп або базилік – на вибір);
200 г бекону (тонко нарізаного).

Читайте також: Брускета з хамоном, яка змінить ваше уявлення про закуски

Покроковий рецепт

Підготовка фаршу.
Наріжте цибулю та часник дрібними кубиками або натріть на тертці. Замочіть білий хліб у молоці на кілька хвилин, а потім злегка відіжміть його. У великій мисці змішайте фарш, яйце, цибулю, часник, розмочений хліб, сіль, перець і трави. Добре вимісіть масу, щоб вона стала однорідною.

Формування котлет.
З фаршу сформуйте невеликі котлети. Слідкуйте, щоб вони були однакового розміру – так вони рівномірно прожаряться.

Обгортання беконом.
Оберніть кожну котлету скибочкою бекону. Краї бекону можна зафіксувати зубочисткою, щоб він не розкрутився під час приготування.

Смаження
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Викладіть котлети й обсмажуйте на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, доки бекон не стане золотистим. Потім зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і доведіть котлети до готовності протягом 7-10 хвилин.