як приготувати торт

Ви більше ніколи не купите торт у магазині, якщо спробуєте цей шоколадний шедевр!

Поділитися

Шоколадний торт – завжди гарна ідея. Він підходить для будь-якого свята. Ніжний, насичений смак шоколаду, м’який бісквіт і аромат какао – така випічка точно не залишить нікого байдужим.

Що потрібно для торта?

Для бісквіта:

200 г пшеничного борошна;
200 г цукру;
100 г какао-порошку;
2 яйця;
150 мл молока;
100 мл рослинної олії (без запаху); 1,5 ч. л. розпушувача;
дрібка солі;
150 мл окропу.

Для крему:

200 мл вершків (33% жирності);
200 г шоколаду (чорного або молочного).

Для прикрашання: тертий шоколад, горіхи, ягоди або шоколадна глазур.

Читайте також: Секрети пухких пиріжків із соковитою начинкою: приготуйте і закохайтесь у цей рецепт!

Покроковий рецепт

Приготування бісквіта

Розігрійте духовку до 180°C. У великій мисці змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, какао, розпушувач і сіль. В окремій посудині збийте яйця, молоко та олію. З’єднайте сухі та рідкі інгредієнти, добре перемішайте. Додайте окріп і швидко розмішайте до однорідності. Тісто вийде досить рідким – так і має бути.

Застеліть форму для випічки пергаментом і злегка змастіть її олією. Вилийте тісто у форму й випікайте 35-40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою – вона має виходити сухою. Дайте бісквіту охолонути.

Крем із шоколаду

Нагрійте вершки, але не доводьте до кипіння. Додайте до них поламаний на шматочки шоколад і перемішуйте, поки він повністю не розтане. Отриманий крем поставте в холодильник на 1-2 години, щоб він трохи загуснув.

Збирання торта

Розріжте бісквіт на два або три коржі (залежно від висоти). Кожен корж змастіть кремом. Якщо хочете, можете додатково просочити коржі сиропом або кавою для більшої ніжності.

Прикрашання

Зверху обмастіть торт залишками крему. Прикрасьте на свій смак – це може бути тертий шоколад, горіхи або ягоди. Якщо хочете більш професійний вигляд, приготуйте шоколадну глазур і полийте торт нею.

Шоколадний торт – це класика, яка завжди буде доречною. Простий у приготуванні, він дарує незабутнє задоволення. Спробуйте цей рецепт, і ваші близькі точно будуть у захваті!