як приготувати брускети

Брускета з хамоном, яка змінить ваше уявлення про закуски

Поділитися

Якщо ви шукаєте просту, але дуже смачну закуску, яка здивує ваших гостей або стане ідеальним перекусом для сімейного вечора, брускета з хамоном – це саме те, що вам потрібно.

Як приготувати брускету з хамоном?

Інгредієнти (на 4 порції):

1 багет або інший хліб (чіабата, житній);
100 г хамона;
2 середні помідори;
2 зубчики часнику;
оливкова олія першого віджиму;
свіжа зелень (базилік або рукола); сіль і перець за смаком.

Читайте також: Мрія дитинства на вашій кухні: як зробити домашню згущенку, яку всі будуть просити у вас знову і знову!

Приготування:

Підготовка хліба. Наріжте багет на скибочки товщиною приблизно 1-1,5 см. Обсмажте їх на сухій пательні або запікайте в духовці при температурі 200°C до золотистої скоринки.

Часник та оливкова олія. Після того, як хліб охолоне, натріть кожен шматочок зубчиком часнику. Це додасть йому легкого аромату. Потім збризніть кожну скибочку оливковою олією.

Помідори. Наріжте помідори дрібними кубиками або натріть на тертці, щоб отримати соковиту масу. Додайте до неї сіль, перець і трохи оливкової олії. Рівномірно розподіліть масу по скибочках хліба.

Хамон. Викладіть тонкі скибочки хамона поверх помідорів.

Прикраса. Додайте кілька листочків базиліка або руколу, щоб прикрасити брускету та надати їй свіжого смаку.

Ось і все! Ваша брускета з хамоном готова.

Корисні поради

Хліб. Якщо у вас немає багета, можна використати будь-який хліб, який є під рукою. Головне – підсмажити його до хрусткої скоринки.

Хамон. Його можна замінити на інші види в’яленого м’яса, наприклад, прошуто або бекон, але саме хамон надає страві автентичного смаку.

Експерименти. Спробуйте додати до брускети інші інгредієнти, наприклад, шматочки сиру (моцарела або пармезан), авокадо чи маслини.

Коли подавати брускети?

Брускети з хамоном – це універсальна страва. Її можна подати:

На святковий стіл як легку закуску;

На пікнік для швидкого і смачного перекусу;

На романтичну вечерю з келихом червоного вина;

На сніданок або легку вечерю, коли хочеться чогось швидкого і смачного.

Брускета з хамоном – це страва, яка підкорить серце кожного, хто її спробує.