Млинці – це завжди гарна ідея, а якщо додати до них банани, вони стануть ще смачнішими! Така страва чудово підійде для сніданку, перекусу або навіть десерту. Головне – млинці виходять ніжними, ароматними і з легкою солодкістю, завдяки бананам. Готуються вони просто, а з’їдаються ще швидше!
Що знадобиться для приготування
Інгредієнти:
2 стиглих банани
2 яйця
250 мл молока
150 г борошна
1 ст. ложка цукру (за бажанням)
1 ч. ложка розпушувача
Щіпка солі
1 ст. ложка олії (для тіста)
Олія для смаження
Для подачі:
Мед, шоколад, згущене молоко або йогурт
Фрукти, ягоди, горіхи за бажанням
Читайте також: Лайфхак від зірок: як прибрати сліди втоми під очима за 5 хвилин
Як приготувати млинці з бананами
1. Підготувати банани
Стиглі банани очищаємо та розминаємо виделкою до стану пюре. Можна використовувати блендер, якщо хочеться однорідної консистенції.
2. Змішати рідкі інгредієнти
До бананового пюре додаємо яйця, молоко і ложку олії. Добре перемішуємо, щоб маса стала однорідною.
3. Додаємо сухі інгредієнти
Окремо просіюємо борошно, додаємо до нього розпушувач, сіль і цукор (якщо любите солодші млинці). Потім поступово всипаємо сухі інгредієнти в бананову масу, перемішуючи. Тісто має бути трохи густішим, ніж звичайне млинцеве.
4. Смажимо млинці
Розігріваємо сковорідку і змащуємо її краплею олії. Виливаємо тісто невеликими порціями, формуючи млинці. Смажимо на середньому вогні по 1–2 хвилини з кожного боку.
5. Подаємо млинці
Готові млинці можна полити медом, згущеним молоком.
Спробуйте приготувати – вам точно сподобається!