хлібці з кунжутом

Рецепт хлібців із кунжутом: хрустка та корисна випічка

Поділитися

Домашні хлібці з кунжутом – це ідеальний перекус для тих, хто любить хрустку випічку, але хоче зробити її кориснішою. Вони чудово підходять до сиру, паштетів, намазок або просто як закуска до чаю.

Інгредієнти:

200 г борошна (можна взяти пшеничне, цільнозернове або змішати)
50 г кунжутного насіння
50 мл оливкової або соняшникової олії
100 мл води
½ ч. л. солі
½ ч. л. цукру (необов’язково, але додає приємний смак)
½ ч. л. розпушувача або дрібка соди

Читайте також: Запіканка з макаронів і м’ясного фаршу – ідеальна вечеря за копійки, яку полюбить вся родина!

Як приготувати хлібці з кунжутом:

1. Підготовка тіста

У глибокій мисці змішуємо борошно, сіль, цукор і розпушувач. Додаємо кунжутне насіння. Кунжут можна злегка підсмажити на сухій сковорідці – так він стане ароматнішим.

Вливаємо олію та воду. Спочатку перемішуємо ложкою, потім вимішуємо руками до отримання м’якого, еластичного тіста. Воно не повинно липнути до рук, але й не має бути занадто тугим.

Накриваємо тісто рушником і даємо йому «відпочити» 15 хвилин.

2. Розкатуємо та нарізаємо хлібці

Посипаємо стіл борошном і розкачуємо тісто у тонкий пласт – приблизно 2 мм. Чим тонші хлібці, тим вони будуть хрусткішими.

Нарізаємо на квадратики, прямокутники або трикутники – як вам подобається. Можна зробити круглі хлібці, вирізавши їх склянкою.

Щоб хлібці не здувалися при випіканні, проколюємо їх виделкою.

3. Випікання

Розігріваємо духовку до 180°C. Викладаємо хлібці на деко, застелене пергаментом.

Випікаємо 12-15 хвилин до золотистого кольору.

4. Готовність та охолодження

Дістаємо хлібці з духовки та залишаємо остигати. Вони стануть ще хрусткішими після охолодження.

З чим смакувати?

Хлібці з кунжутом чудово поєднуються з:
сиром і зеленню
вершковим маслом або намазками
домашнім паштетом
медом або джемом

Чому варто приготувати хлібці вдома?

Простий склад – без зайвих добавок та консервантів.

Корисно – кунжут містить кальцій, корисні жири та мікроелементи.

Дешевше, ніж магазинні аналоги.

Спробуйте приготувати домашні хлібці – це смачно, корисно і легко!