Запіканка з макаронів і фаршу — це страва, яка поєднує простоту приготування та чудовий смак. Вона підійде як для сімейної вечері, так і для обіду на роботі чи в школі. Приготування страви не потребує багато часу.
Інгредієнти
300 г макаронів (будь-якої форми)
400 г м’ясного фаршу (свинина, яловичина або змішаний)
1 цибулина
2 зубчики часнику
2 яйця
200 мл молока або вершків
150 г твердого сиру
2 ст. ложки рослинної олії
Сіль, перець, спеції за смаком
Читайте також: Суп із фрикадельками: простий рецепт, який підкорив тисячі господинь!
Покроковий рецепт
1. Варимо макарони
Спочатку ставимо на вогонь каструлю з водою. Коли вода закипить, додаємо сіль і висипаємо макарони. Варимо до стану «аль денте» – трохи недовареними, бо вони ще будуть запікатися. Зливаємо воду та додаємо трішки олії, щоб не злипалися.
2. Готуємо м’ясний фарш
Цибулю нарізаємо кубиками, часник подрібнюємо. На сковороді обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо часник, а потім фарш. Смажимо 10-15 хвилин, розбиваючи грудочки лопаткою. Солимо, перчимо.
3. Готуємо заливку
У мисці змішуємо яйця, молоко або вершки, трохи солимо.
4. Збираємо запіканку
Форму для випікання змащуємо маслом. Викладаємо шар макаронів, потім фарш, зверху посипаємо натертим сиром. Заливаємо все яєчно-молочною сумішшю.
5. Запікаємо
Ставимо форму в розігріту до 180°C духовку на 25-30 хвилин. Коли сир стане рум’яним, виймаємо та даємо трохи охолонути.
Ця страва чудово підходить для сімейного обіду. Вона ситна, смачна й проста у приготуванні. Спробуйте та переконайтеся самі!