Якщо хочете приготувати щось смачне, корисне й просте, цей легкий овочевий салат ідеально підійде. Він містить багато вітамінів та чудово підходить як гарнір або самостійна страва. Ароматна лимонна заправка додає йому особливого свіжого смаку.
Інгредієнти:
1 огірок
2 помідори
1 болгарський перець (червоний або жовтий)
½ червоної цибулі
1 морква
50 г листя салату (айсберг, ромен або звичайний)
1 ст. л. оливкової олії
½ лимона (сік)
½ ч. л. меду
Сіль, чорний перець за смаком
Читайте також: Домашній лимонад із м’ятою та лаймом: освіжаючий рецепт на всі випадки життя
Як приготувати:
1. Підготуйте овочі. Добре помийте всі інгредієнти. Огірок наріжте півкільцями, помідори – великими шматочками, а перець – тонкими смужками.
2. Цибулю та моркву очистіть. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, а моркву натріть на тертці або наріжте тонкою соломкою.
3. Листя салату порвіть руками на середні шматки.
4. Приготуйте заправку. Вичавіть сік з половини лимона, змішайте з оливковою олією, додайте мед, сіль і перець. Добре перемішайте.
5. Змішайте всі інгредієнти у великій мисці, полийте заправкою й акуратно перемішайте.
6. Подавайте одразу, щоб салат залишався свіжим і хрустким.
Цей салат чудово поєднується з рибою, м’ясом або як самостійна легка страва. Смачного!