Якщо ви шукаєте легкий, але смачний салат, який можна приготувати за лічені хвилини, то салат із руколою та пармезаном – ідеальний вибір! Він ароматний і добре підходить як самостійна страва або як гарнір до м’яса чи риби.
Рукола надає салату легкої гостроти, а пармезан додає витонченого смаку.
Інгредієнти:
100 г свіжої руколы
50 г пармезану
10-12 помідорів чері
2 ст. ложки оливкової олії
1 ст. ложка лимонного соку
Сіль, перець – за смаком
1 ч. ложка меду або бальзамічного оцту (за бажанням)
Жменя кедрових горішків (за бажанням)
Читайте також: Як зі старої шафи зробити стильний острівець для кухні? Легко і бюджетно!
Як приготувати салат із руколою та пармезаном
Готуємо руколу
Руколу добре промиваємо під проточною водою, потім обсушуємо на паперовому рушнику або в спеціальній сушарці для зелені. Якщо листя занадто великі, їх можна трохи порвати руками.
Нарізаємо інші інгредієнти
Помідори чері розрізаємо навпіл або на чотири частини, залежно від розміру.
Пармезан натираємо на крупній тертці або нарізаємо тонкими слайсами за допомогою овочечистки.
Готуємо заправку
У маленькій мисці змішуємо оливкову олію, лимонний сік, сіль, перець та мед (або бальзамічний оцет). Добре перемішуємо, щоб інгредієнти з’єдналися.
Збираємо салат
У глибоку миску викладаємо рукколу, додаємо помідори чері, поливаємо заправкою та акуратно перемішуємо. Потім додаємо пармезан та, за бажанням, кедрові горішки.
З чим подавати салат із руколою та пармезаном
Як легку вечерю або перекус
Як гарнір до стейку або курячого філе
До пасти або лазаньї
З келихом білого вина для особливого настрою
Цей салат виходить дуже легким, корисним і має чудовий смак. Його можна приготувати буквально за 5 хвилин, а виглядає він, як страва з ресторану! Спробуйте – і він точно стане одним із ваших улюблених!