Картопля з грибами у вершковому соусі – це ідеальна страва, коли хочеться чогось простого, але дуже смачного. Вона виходить ніжною, ароматною і насиченою, при цьому готується з доступних продуктів. Така картопля може бути як самостійною стравою, так і гарніром до м’яса чи риби.
Інгредієнти:
800 г картоплі
300 г грибів (печериці, гливи або лісові)
200 мл вершків (від 20%)
1 цибулина
2 зубчики часнику
2 ст. ложки олії або вершкового масла
Сіль, чорний перець – за смаком
Щіпка мускатного горіха (за бажанням)
Свіжа зелень для подачі
Читайте також: Ці бананові мафіни зникають зі столу миттєво! Спробуйте самі!
Як приготувати картоплю з грибами у вершковому соусі
Підготовка продуктів
Картоплю очищаємо і нарізаємо шматочками – можна кружечками або кубиками, як вам більше подобається. Гриби промиваємо та нарізаємо слайсами або шматочками середнього розміру.
Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями або кубиками. Часник подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес.
Обсмажуємо гриби
Розігріваємо сковороду з олією або вершковим маслом. Викладаємо гриби і смажимо на середньому вогні, поки не випарується зайва рідина.
Коли гриби трохи підрум’яняться, додаємо нарізану цибулю і смажимо ще 3-4.
Додаємо картоплю
Викладаємо картоплю в сковороду до грибів і перемішуємо. Смажимо 5-7 хвилин, поки картопля трохи підрум’яниться.
Додаємо часник, сіль, перець і при бажанні трохи мускатного горіха для аромату.
Заливаємо вершками
Зменшуємо вогонь до середнього, заливаємо вершки і накриваємо кришкою. Тушкуємо 15-20 хвилин, поки картопля не стане м’якою.
Фінальний штрих
Коли картопля готова, вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися 5 хвилин. Потім посипаємо свіжою зеленню (кріп, петрушка або зелена цибуля – на ваш вибір).
З чим подавати картоплю з грибами у вершковому соусі
Самостійно – ця страва сама по собі ситна і смачна
З м’ясом або рибою – чудовий гарнір
З овочами – салати зі свіжих овочів чудово доповнять смак
Корисні поради
Якщо використовуєте лісові гриби, обов’язково проваріть їх перед приготуванням.
Для більш ніжного смаку можна додати трохи тертого сиру у вершковий соус.
Якщо хочете більш рум’яну скоринку, після тушкування поставте страву в духовку на 10 хвилин при 200°C.
Ця картопля виходить дуже ніжною, ароматною.