рецепт картоплі з грибами

Найсмачніша картопля з грибами у вершках! Ніжний соус, ароматні гриби і мінімум зусиль!

Поділитися

Картопля з грибами у вершковому соусі – це ідеальна страва, коли хочеться чогось простого, але дуже смачного. Вона виходить ніжною, ароматною і насиченою, при цьому готується з доступних продуктів. Така картопля може бути як самостійною стравою, так і гарніром до м’яса чи риби.

Інгредієнти:

800 г картоплі

300 г грибів (печериці, гливи або лісові)

200 мл вершків (від 20%)

1 цибулина

2 зубчики часнику

2 ст. ложки олії або вершкового масла

Сіль, чорний перець – за смаком

Щіпка мускатного горіха (за бажанням)

Свіжа зелень для подачі

Читайте також: Ці бананові мафіни зникають зі столу миттєво! Спробуйте самі!

Як приготувати картоплю з грибами у вершковому соусі

Підготовка продуктів

Картоплю очищаємо і нарізаємо шматочками – можна кружечками або кубиками, як вам більше подобається. Гриби промиваємо та нарізаємо слайсами або шматочками середнього розміру.

Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями або кубиками. Часник подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес.

Обсмажуємо гриби

Розігріваємо сковороду з олією або вершковим маслом. Викладаємо гриби і смажимо на середньому вогні, поки не випарується зайва рідина.

Коли гриби трохи підрум’яняться, додаємо нарізану цибулю і смажимо ще 3-4.

Додаємо картоплю

Викладаємо картоплю в сковороду до грибів і перемішуємо. Смажимо 5-7 хвилин, поки картопля трохи підрум’яниться.

Додаємо часник, сіль, перець і при бажанні трохи мускатного горіха для аромату.

Заливаємо вершками

Зменшуємо вогонь до середнього, заливаємо вершки і накриваємо кришкою. Тушкуємо 15-20 хвилин, поки картопля не стане м’якою.

Фінальний штрих

Коли картопля готова, вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися 5 хвилин. Потім посипаємо свіжою зеленню (кріп, петрушка або зелена цибуля – на ваш вибір).

З чим подавати картоплю з грибами у вершковому соусі

Самостійно – ця страва сама по собі ситна і смачна

З м’ясом або рибою – чудовий гарнір

З овочами – салати зі свіжих овочів чудово доповнять смак

Корисні поради

Якщо використовуєте лісові гриби, обов’язково проваріть їх перед приготуванням.

Для більш ніжного смаку можна додати трохи тертого сиру у вершковий соус.

Якщо хочете більш рум’яну скоринку, після тушкування поставте страву в духовку на 10 хвилин при 200°C.

Ця картопля виходить дуже ніжною, ароматною.