Салат «Цезар» – це одна з найпопулярніших страв. Його можна знайти в меню будь-якого ресторану, а також легко приготувати вдома. Він поєднує прості, але дуже смачні інгредієнти.
Інгредієнти
Куряче філе – 300 г
Листя салату «Романо» або айсберг – 1 пучок
Батон або білий хліб – 100 г
Пармезан – 50 г
Оливкова олія – 3 ст. ложки
Часник – 1 зубчик
Сіль, перець – за смаком
Для соусу:
Яйце – 1 шт.
Оливкова олія – 3 ст. ложки
Сік лимона – 1 ст. ложка
Гірчиця – 1 ч. ложка
Часник – 1 зубчик
Вустерський соус – 1 ч. ложка
Читайте також: Квіти на балконі взимку: які рослини витримують морози?
Покрокове приготування
1. Підготовка курки
Куряче філе потрібно вимити, обсушити та нарізати на невеликі шматочки. Посолити та поперчити. Обсмажте його на розігрітій сковороді з оливковою олією.
2. Приготування грінок
Хліб наріжте кубиками, полийте оливковою олією, додайте часник і перемішайте. Викладіть на деко та підсушіть у духовці при 180°C протягом 10 хвилин.
3. Приготування соусу
Відваріть яйце протягом однієї хвилини, щоб жовток залишився рідким. Очистіть часник та подрібніть його. У блендері змішайте яйце, оливкову олію, лимонний сік, гірчицю, вустерський соус та часник. Соус має бути густим та однорідним.
4. Збірка салату
Листя салату вимийте та обсушіть, порвіть руками на великі шматки. Викладіть у тарілку, додайте куряче філе та грінки. Полийте соусом та акуратно перемішайте. Зверху посипте натертим пармезаном.
Секрети ідеального «Цезаря»
1. Правильне листя салату. Найкраще підходить салат «Романо», адже він має хрустку текстуру.
2. Грінки повинні бути ароматними. Додавайте часник або трави, щоб вони стали ще смачнішими.
3. Соус – головна родзинка. Якщо у вас немає вустерського соусу, можна використати анчоуси або каперси.
Готуйте із задоволенням та дивуйте близьких справжнім ресторанним смаком!