салат із редискою

Секрет ідеального весняного салату, який освіжає та заряджає енергією!

Поділитися

Салат із редискою та огірками – це легка, освіжаюча страва, яку готують, коли хочеться чогось простого, але смачного. Він хрусткий, ароматний і нагадує про літо. Уявіть: теплий день, свіжа зелень, смачний салат на столі – що може бути краще?

Що потрібно:

200 г редиски (це приблизно 6-7 шт.)

1-2 свіжих огірки

Пучок зеленої цибулі

Трохи кропу або петрушки

2 ст. л. сметани або грецького йогурту

Сіль, перець за смаком

1 варене яйце (за бажанням)

Читайте також: Простий пиріг із сиром, який можна приготувати навіть в останній момент

Як готувати:

Підготовка овочів
Редиску помийте, зріжте хвостики і наріжте тоненькими кружальцями. Огірки теж добре помийте і поріжте, як вам більше подобається – кружальцями або півкільцями.

Зелень – це аромат
Дрібно наріжте зелену цибулю та кріп. Саме вони додають салату той самий “літній” смак.

Яйце – якщо хочеться ситніше
Якщо хочеться зробити салат більш поживним, відваріть яйце, наріжте його кубиками або натріть на тертці.

Заправляємо салат
Додаємо сметану або йогурт, трохи солі й перцю. Перемішуємо. Якщо не хочеться молочних продуктів – можна просто полити салат оливковою олією і додати кілька крапель лимонного соку.

Фінальні штрихи
Дайте салату постояти хвилин 5, щоб усе добре змішалося. І можна подавати!

Маленькі хитрощі:

Якщо редиска гірчить, залийте її на 5 хвилин холодною водою – гіркота піде.

Хочеться цікавішого смаку? Додайте трохи зернистої гірчиці або тертий твердий сир.

Любите хрустке? Покладіть в салат жменю підсмаженого насіння.

Такий салат можна їсти просто так або подавати до м’яса, риби чи картоплі. Він легкий, але ситний. А головне – готується за 10 хвилин! Смачного!