Паста «Карбонара» – це класична італійська страва, яка підкорила серця багатьох. Вона готується з мінімальної кількості інгредієнтів, але при цьому має ніжний вершковий смак і аромат. Найкраще в цьому рецепті – його простота та швидкість.
Інгредієнти:
200 г спагеті
100 г панчетти або бекону
2 жовтки
50 г твердого сиру (пармезан або пекоріно)
1 зубчик часнику (за бажанням)
Сіль і чорний мелений перець – за смаком
Читайте також: Картопляна запіканка з фаршем: ідеальна страва для тих, хто любить смачно поїсти!
Як приготувати пасту «Карбонара»:
1. Відваріть спагеті
У велику каструлю налийте воду, доведіть до кипіння і посоліть. Відваріть спагеті до стану al dente (тобто трохи недоварені), бо вони дійдуть до готовності в соусі.
2. Приготуйте основу для соусу
Панчетту або бекон наріжте невеликими шматочками. Обсмажте на сухій пательні на середньому вогні, поки не з’явиться золотава скоринка. Якщо хочете, додайте подрібнений зубчик часнику, але перед змішуванням з пастою його краще прибрати.
3. Зробіть соус
У мисці змішайте жовтки, натертий сир і дрібку чорного перцю. Додайте 2-3 ложки гарячої води від пасти – це допоможе зробити соус кремовим.
4. З’єднайте всі інгредієнти
Відцідіть пасту, залишивши трохи води, і додайте її до сковорідки з беконом. Зніміть з вогню та вмішайте соус. Ретельно перемішайте – тепло пасти зробить соус ніжним і густим.
5. Подача
Викладіть пасту на тарілки, посипте ще трохи сиру і свіжого чорного перцю. Страва готова!
Корисні поради:
Не використовуйте вершки – справжня «Карбонара» готується тільки на жовтках.
Не перегрівайте соус – він може згорнутися.
Якщо немає панчетти, можна замінити її беконом або гуанчале.
Цей рецепт простий, швидкий і неймовірно смачний. Ідеальна вечеря за 15 хвилин!