скумбрія з лимоном

Скумбрія з лимоном у духовці – страва для будь-якої нагоди

Поділитися

Запечена скумбрія – це одна з найсмачніших і найкорисніших страв, яку можна легко приготувати вдома. Вона має ніжне м’ясо, багате на корисні жири та білок. Додавання лимона надає страві приємної кислинки та робить рибу ще ароматнішою.

Інгредієнти:

2 середні скумбрії

1 великий лимон

2 зубчики часнику

2-3 гілочки петрушки або кропу

3 ст. ложки оливкової або соняшникової олії

Сіль і чорний мелений перець за смаком

1/2 ч. ложки сушеного орегано або базиліка (за бажанням)

Читайте також: Що заважає тобі реалізувати свій талант? Астрологія знає відповідь!

Покрокове приготування

1. Підготовка риби
Спочатку скумбрію потрібно почистити. Розріжте живіт, видаліть нутрощі та ретельно промийте рибу під холодною водою. Видаліть чорну плівку всередині – вона може давати гіркоту.

2. Нарізка лимона і підготовка приправ
Лимон наріжте тонкими кружечками. Часник почистіть і дрібно наріжте або пропустіть через прес.

3. Маринування
Натерти скумбрію сіллю та перцем ззовні й усередині. Змастити її олією, посипати сушеними спеціями (орегано або базиліком). Усередину кожної рибини покласти кілька скибочок лимона, трохи часнику і гілочку петрушки або кропу.

4. Запікання
Розігріти духовку до 180°C. Деко застелити пергаментом або фольгою. Викласти рибу на деко, зверху покласти ще кілька кружечків лимона. За бажанням можна накрити скумбрію фольгою – так вона буде більш соковитою.

Запікати 25-30 хвилин. Якщо хочете отримати підрум’янену скоринку, за 10 хвилин до кінця готування зніміть фольгу.

5. Подача
Готову скумбрію подавайте гарячою, прикрасивши свіжою зеленню. Вона добре смакує з відвареною картоплею, рисом або овочевим салатом.

Корисні поради:

Для кращого аромату можна додати трохи білого вина в маринад.

Якщо любите гостре, додайте до спецій дрібку червоного перцю.

Запікати можна не лише цілу рибу, а й нарізані стейки.

Спробуйте – і вам обов’язково сподобається!