Булочки з корицею – це справжня насолода для тих, хто любить ніжну випічку. Вони ідеально підходять для сніданку або чаювання. А якщо додати зверху солодку глазур, вони стануть ще смачнішими! Приготувати такі булочки вдома зовсім не складно, головне – трохи терпіння та хороший настрій.
Інгредієнти
Для тіста:
500 г борошна
250 мл теплого молока
100 г цукру
80 г вершкового масла (розтопленого)
1 яйце
7 г сухих дріжджів (або 20 г свіжих)
1 ч. л. ванільного цукру
½ ч. л. солі
Для начинки:
100 г цукру
2 ст. л. кориці
50 г вершкового масла (розтопленого)
Для глазурі:
100 г цукрової пудри
2 ст. л. молока
½ ч. л. ванільного екстракту
Читайте також: Як приготувати мариновану рибу вдома так, щоб всі просили рецепт?
Покроковий рецепт
1. Готуємо тісто
У теплому молоці розчиняємо дріжджі, додаємо 1 ст. л. цукру та залишаємо на 10 хвилин.
Змішуємо борошно, сіль, цукор і ванільний цукор. Додаємо яйце, розтоплене масло та дріжджову суміш. Замішуємо м’яке, трохи липке тісто. Накриваємо рушником і залишаємо на 1,5 години, щоб воно підросло.
2. Готуємо начинку
Змішуємо цукор і корицю. Масло розтоплюємо.
3. Формуємо булочки
Коли тісто збільшиться вдвічі, розкачуємо його в прямокутний пласт товщиною приблизно 5 мм. Змащуємо поверхню розтопленим маслом і рівномірно посипаємо цукром із корицею.
Акуратно скручуємо тісто в рулет і нарізаємо його на шматочки шириною 3-4 см. Викладаємо булочки на деко, застелене пергаментом, залишаючи між ними трохи місця.
Накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин.
4. Випікаємо
Розігріваємо духовку до 180°C. Випікаємо булочки 20-25 хвилин, поки вони не стануть золотистими.
5. Готуємо глазур
Змішуємо цукрову пудру, молоко та ванільний екстракт. Перемішуємо до однорідності.
6. Покриваємо булочки глазур’ю
Коли булочки трохи охолонуть, поливаємо їх глазур’ю.
Секрети смачних булочок
Використовуйте свіжі дріжджі – це гарантія м’якості тіста.
Не переборщіть з борошном, щоб тісто залишалося ніжним.
Дайте булочкам добре піднятися перед випіканням – так вони будуть пухкими.
Тепер ви знаєте, як приготувати домашні булочки з корицею та глазур’ю. Вони виходять м’якими, ароматними та дуже смачними!