Як правильно приготувати печиво?

Головні помилки у випіканні печива, яких варто уникати

Поділитися

Багато хто стикався з тим, що печиво після випікання стає сухим і твердим. Це псує все задоволення, адже хочеться, щоб воно було ніжним і м’яким. Насправді, уникнути пересихання дуже просто, якщо дотримуватися кількох правил.

Почніть з правильного рецепта

Вибирайте такі рецепти, де достатньо вологих інгредієнтів: масла, вершків, молока чи яєць. Саме вони роблять печиво ніжним. Якщо у рецепті багато борошна, слідкуйте, щоб була рівновага – рідини повинно вистачати, щоб компенсувати сухі компоненти.

Читайте також: Як налаштувати свій режим сну

Не переборщіть із борошном

Дуже важливо додавати борошно поступово. Як тільки тісто перестане липнути до рук, зупиніться. Надлишок борошна зробить печиво жорстким.

Температура і час мають значення

Не потрібно випікати печиво при занадто високій температурі, адже так воно швидко висушиться. Оптимально – 180°C. І ще важливіше не перетримувати: печиво готується швидко, від 8 до 12 хвилин. Дивіться, щоб краї лише злегка підрум’янилися – це знак, що його пора діставати.

Перекладіть з дека одразу після випікання

Гаряче деко – ваш ворог. Якщо залишити печиво на ньому, воно продовжить “пектися” і стане сухим. Перекладайте його на решітку або чисту поверхню.

Головне – не боятися експериментувати. Печиво – це про любов до деталей, і якщо трохи постаратися, воно завжди буде ніжним і смачним.