Торт «Пташине молоко» – це ніжний і повітряний десерт, який люблять багато поколінь. Його готують на основі бісквіту та суфле, а зверху покривають ароматним шоколадом. У магазині такий торт коштує недешево, але ви легко можете приготувати його вдома. Головне – слідувати рецепту та не поспішати.
Інгредієнти для торта «Пташине молоко»
Для бісквіту:
3 яйця
90 г цукру
90 г борошна
½ ч. ложки розпушувача
Щіпка солі
Для суфле:
200 г вершкового масла
200 г згущеного молока
10 г желатину
100 мл води
200 г цукру
1 ч. ложка ванільного цукру
3 білки
Для глазурі:
100 г чорного шоколаду
50 г вершкового масла
Читайте також: Суп із фрикадельками: простий рецепт, який підкорив тисячі господинь!
Як приготувати торт «Пташине молоко»
Готуємо бісквіт
1. У мисці збийте яйця з цукром до пишної піни.
2. Просійте борошно та додайте розпушувач. Акуратно змішайте з яйцями.
3. Вилийте тісто у форму, застелену пергаментом, і випікайте при 180°C 10-15 хвилин.
4. Готовий корж остудіть і розріжте навпіл.
Готуємо суфле
1. Замочіть желатин у воді на 10 хвилин.
2. Вершкове масло збийте зі згущеним молоком до однорідності.
3. Желатин розтопіть на водяній бані, але не кип’ятіть.
4. Білки збийте з цукром до міцних піків, поступово додайте розтоплений желатин і ванільний цукор.
5. З’єднайте білкову масу з масляною і перемішайте.
Формуємо торт
1. У роз’ємну форму покладіть перший корж.
2. Вилийте зверху суфле і накрийте другим коржем.
3. Поставте торт у холодильник на 3-4 години, щоб він застиг.
Покриваємо глазур’ю
1. Розтопіть шоколад із вершковим маслом на паровій бані.
2. Полийте торт глазур’ю, рівномірно розподіляючи її по поверхні.
3. Знову поставте торт у холодильник на 1 годину.
Корисні поради
Якщо хочете ніжніше суфле, використовуйте якісний желатин.
Для насиченого смаку шоколаду обирайте шоколад із вмістом какао 70%.
Щоб глазур лягала рівномірно, поливайте її на добре охолоджений торт.
Приготування торта «Пташине молоко» вдома – це не так складно, як здається.