торт «Пташине молоко»

Секрет ідеального «Пташиного молока»: цей домашній рецепт затьмарить магазинні торти!

Поділитися

Торт «Пташине молоко» – це ніжний і повітряний десерт, який люблять багато поколінь. Його готують на основі бісквіту та суфле, а зверху покривають ароматним шоколадом. У магазині такий торт коштує недешево, але ви легко можете приготувати його вдома. Головне – слідувати рецепту та не поспішати.

Інгредієнти для торта «Пташине молоко»

Для бісквіту:

3 яйця

90 г цукру

90 г борошна

½ ч. ложки розпушувача

Щіпка солі

Для суфле:

200 г вершкового масла

200 г згущеного молока

10 г желатину

100 мл води

200 г цукру

1 ч. ложка ванільного цукру

3 білки

Для глазурі:

100 г чорного шоколаду

50 г вершкового масла

Читайте також: Суп із фрикадельками: простий рецепт, який підкорив тисячі господинь!

Як приготувати торт «Пташине молоко»

Готуємо бісквіт

1. У мисці збийте яйця з цукром до пишної піни.

2. Просійте борошно та додайте розпушувач. Акуратно змішайте з яйцями.

3. Вилийте тісто у форму, застелену пергаментом, і випікайте при 180°C 10-15 хвилин.

4. Готовий корж остудіть і розріжте навпіл.

Готуємо суфле

1. Замочіть желатин у воді на 10 хвилин.

2. Вершкове масло збийте зі згущеним молоком до однорідності.

3. Желатин розтопіть на водяній бані, але не кип’ятіть.

4. Білки збийте з цукром до міцних піків, поступово додайте розтоплений желатин і ванільний цукор.

5. З’єднайте білкову масу з масляною і перемішайте.

Формуємо торт

1. У роз’ємну форму покладіть перший корж.

2. Вилийте зверху суфле і накрийте другим коржем.

3. Поставте торт у холодильник на 3-4 години, щоб він застиг.

Покриваємо глазур’ю

1. Розтопіть шоколад із вершковим маслом на паровій бані.

2. Полийте торт глазур’ю, рівномірно розподіляючи її по поверхні.

3. Знову поставте торт у холодильник на 1 годину.

Корисні поради

Якщо хочете ніжніше суфле, використовуйте якісний желатин.

Для насиченого смаку шоколаду обирайте шоколад із вмістом какао 70%.

Щоб глазур лягала рівномірно, поливайте її на добре охолоджений торт.

Приготування торта «Пташине молоко» вдома – це не так складно, як здається.