батончики мюслі без цукру

Суперперекус без цукру! Домашні батончики мюслі, які ви захочете їсти щодня

Поділитися

Здорове харчування – це не про обмеження, а про смачні та корисні альтернативи. Якщо хочеться солодкого, але без зайвого цукру та хімії, найкращий варіант – зробити корисні батончики мюслі вдома. Вони ідеально підходять для швидкого перекусу.

Чому домашні батончики – це круто?

1. Без цукру та зайвих добавок. Ви самі контролюєте склад і не додаєте нічого зайвого.

2. Ситно та корисно. Натуральні інгредієнти дають енергію.

3. Економія. Купити інгредієнти раз – і зробити кілька порцій батончиків.

4. Зручно брати з собою. У школу, на роботу, в дорогу – будь-де корисний перекус під рукою.

Читайте також: Панкейки з медом і ягідним соусом – сніданок, який підкорить ваше серце!

Що знадобиться?

Основа – це вівсянка, горіхи, насіння. Для скріплення беремо щось натуральне та солодке – фініки, банани або яблучне пюре. А ще можна додати сухофрукти, кокосову стружку чи трохи какао.

Простий рецепт домашніх батончиків

Інгредієнти:

2 склянки вівсяних пластівців

1 склянка горіхів (мигдаль, волоські або кеш’ю)

1 склянка фініків

2 стиглих банани

2 ст. ложки меду або сиропу агави

1 ч. ложка кориці

2 ст. ложки насіння (льон, соняшник)

Як готувати:

1. Фініки залити гарячою водою на 10 хвилин, щоб стали м’якшими, потім подрібнити в блендері.

2. Банани розім’яти виделкою до стану пюре.

3. Змішати всі інгредієнти у глибокій мисці. Масу треба добре вимішати – вона має бути липкою.

4. Викласти у форму, застелену пергаментом, і добре притиснути ложкою.

5. Запікати при 160°C 20-25 хвилин, поки краї не стануть золотистими.

6. Дати охолонути, потім нарізати на зручні шматочки.

Як зберігати?

У контейнері в холодильнику батончики будуть свіжими до тижня. А якщо хочеться зробити запас – можна заморозити, тоді збережуться до місяця.

Що ще можна додати?

Какао або шматочки чорного шоколаду без цукру

Сушену журавлину або родзинки

Кокосову стружку або насіння чіа

Готувати такі батончики – це просто, швидко і корисно. А головне – вони точно будуть безпечними та смачними, бо ви знаєте, що в них усередині. Спробуйте зробити вдома – і, можливо, магазинні солодощі вам більше не знадобляться!