печене яблуко з медом

Печене яблуко з медом і горіхами – корисний десерт без цукру

Поділитися

Печені яблука – це ідеальний десерт для тих, хто любить щось смачне і корисне. Вони мають приємний аромат, і солодкуватий смак. А якщо додати мед і горіхи, то виходить справжня насолода. Приготувати цю страву дуже просто.

Що потрібно?

Для приготування 4 порцій вам знадобляться:

4 середніх яблука (краще брати кисло-солодкі сорти, наприклад, «Антонівку» або «Голден»)

4 ч. л. меду

50 г волоських горіхів (можна замінити мигдалем або фундуком)

1 ч. л. кориці (за бажанням)

20 г вершкового масла

Родзинки або журавлина (опціонально)

Читайте також: Курячі крильця в медово-соєвому соусі – найсоковитіший рецепт, який підкорить вас!

Як приготувати?

1. Підготовка яблук

Яблука добре промийте й витріть. Акуратно виріжте серцевину, але не наскрізь, щоб начинка не витекла. Повинна вийти невелика порожнина для горіхово-медової маси.

2. Готуємо начинку

Горіхи подрібніть ножем або злегка розімніть качалкою. Змішайте їх із медом, корицею та за бажанням додайте трохи родзинок або журавлини.

3. Наповнюємо яблука

Наповніть кожне яблуко горіхово-медовою сумішшю. Зверху покладіть маленький шматочок вершкового масла.

4. Випікаємо

Розігрійте духовку до 180°C. Викладіть яблука у форму для запікання й налийте на дно трохи води (близько 50 мл). Запікайте 20–25 хвилин, поки яблука не стануть м’якими, а верх не покриється золотистою скоринкою.

5. Подача

Готові яблука можна подавати теплими або остиглими. Перед подачею можна прикрасити їх додатковою ложечкою меду або посипати горіхами.

Цей десерт – не тільки смачний, а й корисний.