Якщо хочеться чогось смачного до чаю, пиріг із вишнями на пісочному тісті – це ідеальний варіант. Він ніжний, ароматний, з легкою кислинкою вишень і розсипчастою основою. Готується просто, а з’їдається ще швидше!
Інгредієнти
Для тіста:
300 г борошна
150 г вершкового масла (холодного)
100 г цукру
1 яйце
1 ч. л. розпушувача
Щіпка солі
Для начинки:
400 г вишень (свіжих або заморожених)
100 г цукру
1 ст. л. крохмалю
Для посипки:
50 г борошна
30 г цукру
30 г вершкового масла
Читайте також: Суперперекус без цукру! Домашні батончики мюслі, які ви захочете їсти щодня
Покроковий рецепт
Готуємо тісто
Масло потрібно порізати на шматочки. У мисці змішуємо борошно, розпушувач, сіль і цукор. Додаємо масло та швидко перетираємо руками в крихту. Додаємо яйце й замішуємо м’яке тісто. Воно має бути пластичним, але не липким. Загортаємо в плівку та кладемо в холодильник на 20-30 хвилин.
Готуємо начинку
Якщо вишні заморожені, їх потрібно розморозити та злити зайву рідину. Змішуємо їх із цукром і крохмалем. Крохмаль потрібен, щоб сік не зробив пиріг мокрим.
Формуємо пиріг
Духовку розігріваємо до 180°C. Форму змащуємо маслом або застеляємо пергаментом.
Тісто розкачуємо й викладаємо у форму, формуючи бортики. Наколюємо виделкою, щоб не здувалося. Викладаємо вишневу начинку.
Готуємо посипку
Змішуємо борошно, цукор і масло, перетираємо в крихту. Посипаємо пиріг зверху.
Випікаємо
Ставимо в духовку на 35-40 хвилин, поки тісто стане золотистим, а начинка загусне.
Подаємо пиріг трохи охолодженим – так він краще ріжеться.
Смачного!