пиріг із вишнями

Вишневий пиріг, який завжди виходить ідеальним – готуємо разом!

Поділитися

Якщо хочеться чогось смачного до чаю, пиріг із вишнями на пісочному тісті – це ідеальний варіант. Він ніжний, ароматний, з легкою кислинкою вишень і розсипчастою основою. Готується просто, а з’їдається ще швидше!

Інгредієнти

Для тіста:

300 г борошна

150 г вершкового масла (холодного)

100 г цукру

1 яйце

1 ч. л. розпушувача

Щіпка солі

Для начинки:

400 г вишень (свіжих або заморожених)

100 г цукру

1 ст. л. крохмалю

Для посипки:

50 г борошна

30 г цукру

30 г вершкового масла

Читайте також: Суперперекус без цукру! Домашні батончики мюслі, які ви захочете їсти щодня

Покроковий рецепт

Готуємо тісто

Масло потрібно порізати на шматочки. У мисці змішуємо борошно, розпушувач, сіль і цукор. Додаємо масло та швидко перетираємо руками в крихту. Додаємо яйце й замішуємо м’яке тісто. Воно має бути пластичним, але не липким. Загортаємо в плівку та кладемо в холодильник на 20-30 хвилин.

Готуємо начинку

Якщо вишні заморожені, їх потрібно розморозити та злити зайву рідину. Змішуємо їх із цукром і крохмалем. Крохмаль потрібен, щоб сік не зробив пиріг мокрим.

Формуємо пиріг

Духовку розігріваємо до 180°C. Форму змащуємо маслом або застеляємо пергаментом.

Тісто розкачуємо й викладаємо у форму, формуючи бортики. Наколюємо виделкою, щоб не здувалося. Викладаємо вишневу начинку.

Готуємо посипку

Змішуємо борошно, цукор і масло, перетираємо в крихту. Посипаємо пиріг зверху.

Випікаємо

Ставимо в духовку на 35-40 хвилин, поки тісто стане золотистим, а начинка загусне.

Подаємо пиріг трохи охолодженим – так він краще ріжеться.

Смачного!