печиво з шоколадними краплями

Золотиста скоринка, ніжна середина: як приготувати найкраще печиво вдома

Поділитися

Домашнє печиво з шоколадними краплями – це класика, яку люблять дорослі та діти. Воно виходить м’яким усередині, хрустким зовні й наповненим шматочками розплавленого шоколаду. Таке печиво ідеально підходить до чаю, кави або просто як смачний перекус.

Готувати його дуже просто, навіть якщо ви ніколи раніше не пекли. Ділюся перевіреним рецептом, який завжди виходить!

Інгредієнти

На 12–15 печив вам знадобиться:

120 г вершкового масла (м’якого)

100 г цукру

1 яйце

200 г борошна

1 ч. л. розпушувача

1 ч. л. ванільного цукру або екстракту

100 г шоколадних крапель або подрібненого шоколаду

дрібка солі

Читайте також: Домашні млинці з яблучною начинкою: простий рецепт для душевного чаювання

Покрокове приготування

1. Підготуйте тісто

Вершкове масло має бути м’яким, тому дістаньте його з холодильника заздалегідь. У мисці змішайте масло, звичайний і ванільний цукор. Збивайте міксером або перемішуйте ложкою до кремоподібної консистенції.

Додайте яйце й добре перемішайте, щоб маса стала однорідною.

2. Додайте сухі інгредієнти

Окремо змішайте борошно, розпушувач і дрібку солі. Поступово додавайте цю суміш до рідких інгредієнтів, замішуючи м’яке тісто.

3. Додаємо шоколад

Всипте шоколадні краплі або подрібнений шоколад. Перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися в тісті.

4. Формуємо печиво

Розігрійте духовку до 180°C. Деко застеліть пергаментом.

З тіста формуйте кульки розміром приблизно з волоський горіх і викладайте їх на деко, залишаючи відстань між ними – під час випікання печиво збільшиться.

5. Випікаємо

Випікайте 10–12 хвилин. Усередині воно має залишитися м’яким – не пересушуйте!

6. Охолодження та подача

Дайте печиву трохи охолонути на деку, а потім перекладіть на решітку. Готово! Тепер можна насолоджуватися домашнім шоколадним печивом.

Корисні поради

Хочете м’якше печиво? Додайте трохи більше масла.

Любите більш хрустке? Випікайте ще 2–3 хвилини.

Смачного!