фрикадельки

Чоловік сказав, що таких фрикадельок ще не їв! Спробуйте і ви!

Поділитися

Фрикадельки – це універсальна страва, яка може стати основою для супів чи навіть самостійною стравою. Їх люблять за простоту приготування і можливість експериментувати зі смаками.

Що знадобиться:

Читайте також: Готую пісні вареники так, що їх просять усі сусіди! Ловіть рецепт!

Для фрикадельок:

Фарш – 500 г (свинина, яловичина або курятина – на ваш смак).

Цибуля – 1 середня головка.

Часник – 2 зубчики.

Яйце – 1 шт.

Панірувальні сухарі – 3 ст. л.

Сіль і перець – за смаком.

Зелень (петрушка або кріп) – невеликий пучок.

Для соусу (за бажанням):

Томатна паста – 2 ст. л.

Сметана – 3 ст. л.

Вода – 100 мл.

Часник – 1 зубчик.

Сіль, перець, цукор – за смаком.

Покроковий рецепт

1. Якщо ви використовуєте магазинний, можна пропустити цей крок. Але можна зрбити це власноруч. Для цього візьміть м’ясо і пропустіть через м’ясорубку.

2. Цибулю та часник потрібно дрібно порізати або натерти на тертці. Якщо ви любите більш ніжну текстуру, можна перемолоти їх у блендері. Додайте їх до фаршу.

3. До фаршу також додайте яйце, панірувальні сухарі, сіль, перець та дрібно нарізану зелень. Вимішайте масу руками, доки вона не стане однорідною.

4. Формуємо фрикадельки
З готового фаршу формуємо кульки розміром приблизно з волоський горіх. Щоб фарш не липнув до рук, змочуйте долоні водою.

6. Готуємо соус
У сковорідці змішайте сметану, томатну пасту, воду, часник та спеції. Доведіть соус до кипіння і додайте фрикадельки.

Корисні поради

Щоб фрикадельки були ще соковитішими, можна додати у фарш трохи тертого кабачка або моркви.

Якщо у вас немає панірувальних сухарів, замініть їх на розмочений у молоці батон.