халва

Домашня халва з насіння: смачніше за магазинну!

Поділитися

Халва із соняшникового насіння – це улюблені ласощі багатьох, які легко можна приготувати вдома. Вона виходить смачною, натуральною і без зайвих добавок. До того ж, готувати її зовсім не складно!

Що знадобиться:

200 г соняшникового насіння

100 г цукру або меду

50 мл рослинної олії (без запаху)

1 ч. ложка ванільного цукру (за бажанням)

Щіпка солі

Читайте також: Найніжніші панкейки на молоці з медом – секрет ідеального сніданку!

Як приготувати:

Підсмажити насіння. Висипати соняшникове насіння на суху сковороду і обсмажити на середньому вогні, постійно помішуючи. Воно має стати золотистим і почати приємно пахнути. Головне – не перетримати, щоб не з’явилася гіркота.

Подрібнити насіння. Підсмажене насіння потрібно подрібнити в блендері або кавомолці до стану пасти. Спочатку буде суха крихта, але якщо збивати довше, почне виділятися масло, і маса стане пластичною.

Приготувати сироп. У маленькій каструльці змішати цукор (або мед) з 2-3 ложками води і нагріти, поки цукор повністю не розчиниться. Якщо використовуєте мед, просто трохи підігрійте його, щоб став рідким.

Змішати всі інгредієнти. В мисці змішати подрібнене насіння, сироп, олію, ванільний цукор і дрібку солі. Добре вимішати, щоб вийшла густа, однорідна маса.

Формування халви. Викласти масу у форму, застелену пергаментом, добре утрамбувати ложкою або руками. Залишити в холодильнику на 2-3 години, щоб застигла.

Подавати. Готову халву нарізати шматочками і подавати.

Домашня халва з соняшникового насіння виходить ніжною, ароматною і дуже смачною. Вона набагато корисніша за магазинну.